Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bellefleur

Bellefleur

01-12-2014 om 11:06

droge ogen

Ik heb al een tijdje oogklachten. Mijn opticien vertelde me dat een deel van die oogklachten komt van droge ogen. Wat kan ik daar aan doen? Veel van de oogdruppels die ik al geprobeerd heb, geven een branderig gevoel in mijn ogen.

Juno

Juno

01-12-2014 om 12:16

Kunsttranen

Vraag een recept voor kunsttranen. Als het heel erg wordt kan je pluggen krijgen waardoor het traanvocht niet wegloopt.

omgeving?

Misschien kun je ook iets doen aan de luchtvochtigheid van je omgeving? Nu overal de kachels en verwarmingen weer aan zijn is het in veel ruimtes ook veel te droog.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

01-12-2014 om 14:09

Droge ogen

Ik zou naar een oogarts gaan om te laten onderzoeken wat de oorzaak en beste behandeling is van je oogklachten en droge ogen.
Veel oogdruppels bevatten conserveringsmiddelen waar je misschien niet tegen kan. Vraag een recept voor bijvoorbeeld Oculotect Monodosis; deze hielpen goed toen ik nog droge ogen had. Druppels die ik ook fijn vond en die je gewoon bij de apotheek/drogist kan halen zijn Hylo-Comod. Wat mij verder erg goed heeft geholpen is het (op advies van mijn oogarts) slikken van hoge doses Omega-3 visolie. De eerste 3 maanden 3000mg; daarna een onderhoudsdosering van 1500mg per dag. Een goede en betaalbare Omega-3 is die van Optimax Super Omega-3.
Hang aan je verwarming luchtbevochtigingsbakjes; dit kan ook enigszins helpen.
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige_oogziekten/droge_ogen/
http://www.dryeyezone.com/

bibi63

bibi63

01-12-2014 om 21:27

drinken!

Ik zelf merk, dat als ik een dag minder gedronken heb (vocht) ik last van m'n ogen krijg. Dus kijk eens of je wel genoeg vocht naar binnen krijgt.
Bibi

Bellefleur

Bellefleur

02-12-2014 om 08:31

kliertjes

De opticien vertelde me dat ik droge ogen heb, omdat de talgkliertjes in mijn onderste ooglid verstopt zitten. Ik moet dat masseren. Oogdruppels helpen niet zoveel, want dat vocht verdampt snel omdat er geen talgfilmpje over de oogbol ligt. Ik probeer dat te masseren, maar echt veel resultaat heeft dat nog niet.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

02-12-2014 om 13:49

Blepharitis

Ja, dat had ik ook. Blepharitis en Meibonitis. Ik moest twee of drie keer per dag mijn ogen reinigen met Blephasol en gedurende 10 minuten warme kompressen op mijn ogen leggen en daarna de oogleden goed masseren. Alleen masseren helpt niet want het is de warmte en het vocht die nodig zijn om het talg in de talgklieren los te maken. Oogdruppels blijven nodig om het oog te bevochtigen. En het innemen van visolie helpt ook, zoals ik eerder al vermeldde. Het is een vervelende aandoening die helaas niet snel overgaat.

http://www.thea.be/nl/aandoeningen/blepharitis/
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/oogleden/ooglid_ontsteking_blefaritis_infectie/
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/oogleden/ooglid_afwijkingen_ziekten_aandoeningen/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.