Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

droge huid

Deze tijd van het jaar heb ik altijd last van een extreem droge huid. Vooral in mijn gezicht heb ik hierdoor last van schilfers (voorhoofd/wenkbrauwen), zo lelijk!

Wat kan ik hier tegen doen?

Alle tips welkom, alvast bedankt!

Carootje

Jasmijn

Jasmijn

03-12-2013 om 12:06

scrubben

Ja heb ik ook, mijn dochter gaat voor acne vaak naar de schoonheidsspecialiste (ik niet) maar ik ga wel met haar mee dus daar heb ik het even gevraagd. Een of twee keer per week je huid schubben met een scrub-creme en daarna een lekkere zachte crème op doen werkt heel goed. (uiteraard smeer ik me iedere dag in met dagcreme, maar het pakt beter als de dode huidcellen weg zijn)

p.s. ik gebruik zelf geen scrubcreme voor het gezicht maar ik gebruik iets voor je lichaam, dat is wat sterker. Ik vind de scrubcremes voor je gezicht tegenwoordig maar zwak, er zit amper scrub in, kan me herinneren dat de scrubcreme van een paar jaar geleden veel sterker was. (eigenlijk dezelfde substantie als wat nu in de bodyscrubcreme zit) en mag ik je een merk aanraden (nadat ik zelf 4 tubes van verschillende merken heb gekocht die mijn niet bevielen omdat er amper scrub in zat) dat is het merk watson wat je bij ici paris kan kopen. Is een grote tube in meerdere geurtjes (ongeveer 15 cm hoog denk ik ) voor iets van 5,95 euro.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

03-12-2013 om 12:37

Jetsle Ultee

Kijk eens op haar website, doe de huidtest en gebruik producten die zij onderzocht heeft. Bij mij werkt het fantastisch. Ik scrub echt nooit nooit mijn gezicht, wel gebeuik ik elke dag een exfolierende creme.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

03-12-2013 om 12:38

Tss typo

Zo kan het natuurlijk niet vinden: jetsKe Ultee.

Wat

Wat

03-12-2013 om 13:43

ureum

Af en toe scrubben en dan elke, welke dan ook, zalf of creme waar ureum in verwerkt zit. Dit zorgt voor een goede vochtopname van de huid.

Wat

Wat

03-12-2013 om 13:44

ureum

Eigenschappen

Ureum heeft sterk hygroscopische en keratolytische eigenschappen, waardoor de dichte structuur van de hoornlaag wat losser wordt zodat de crème/zalf beter in de huid kan doordringen. Bovendien wordt door ureum meer water vastgehouden, zodat de droogheid vermindert.

Terug naar boven
Indicaties

Huidaandoeningen die gepaard gaan met een droge, hyperkeratotische huid. Ichthyosis.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

03-12-2013 om 18:33

nivea

Mijn ervaring met dit soort dingen is dat een flinke lik nivea wonderen kan doen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

03-12-2013 om 23:03

Droge huid

Ik heb ook een hele droge, atopische huid. Er zijn wat algemene tips zoals niet te vaak en zeker niet te warm douchen en je gezicht en lichaam goed invetten met een rijke creme of olie en je huid wassen met een hele milde reiniger; geen zeep! Voor mijn lichaam smeer ik babyolie na het douchen op nog vochtige huid, dan pas afdrogen. Voor mijn gezicht meng ik een druppel Rosa Mosqueta olie met een creme zoals Eucerin of Avene creme voor de droge huid. La Roche-Posay Lipikar is heel fijn en ook RoC heeft een goede lijn voor de hele droge huid, Enydrial. Verder gebruik ik twee keer per week een BHA exfolierende lotion omdat scrubcremes te agressief zijn voor mijn dunne, gevoelige Rosacea huid.
Daarnaast neem ik visolie-capsules en zorg ik sowieso voor inname van goede onverzadigde vetten (vette vis, noten, avocado's etcetera). Een luchtbevochtiger aan de verwarmingen hangen helpt ook enigszins.
Kijk eens op de site van Paula Begoun voor meer info: http://www.paulaschoice.nl/learn/huidverzorging/

Moeder

Moeder

04-12-2013 om 05:36

Teunisbloem

Vanwege cystes in mijn borst raadde de verpleegkundige van de Mammacare mij teunisbloemoliecapsules aan. Die zouden daar tegen helpen. Ik heb er geenn meer gehad dus dat zou kunnen klopen maar mijn droge huid verbeterde ook enorm. Dus heb ik ze ook aan mijn zoon met eczeem gegeven en na een tijdje was zijn huid soepel en schoon. Als hij stopt met slikken is de eczeem meteen terug dus hier is altijd een grote pot in huis.

Puck

Puck

04-12-2013 om 08:57

locobase repair

Voor onze kinderen gebruikte ik voor hun droge (eczeem) huidjes Locobase Repair. Is behoorlijk dik dus niet geschikt voor grote oppervlaktes, maar voor plekjes in het gezicht prima te gebruiken. Tegenwoordig vinden de kinderen cetomacrogol of lanettecreme lekkerder om te gebruiken. Werkt ook goed.

Tine Winkel

Tine Winkel

04-12-2013 om 11:23

waterbakjes aan de verwarming - bah

Dat zou mijn advies niet zijn, om die bakjes aan de verwarming te hangen. Om de luchtvochtigheid in een ruimte substantieel te verhogen moet je heel wat liters verdampen, dat lukt je niet met die bakjes. En als je dan eens kijkt wat er groeit in die bakjes aan schimmels en bacterien, brr, nee, volgens mij leiden ze niet tot een betere luchtkwaliteit.
Nee, dan moet je ultrasoonbevochtigers nemen (of nog liever stoombevochtigers) met meter, zodat deze de lucht op bv. 50% kunnen houden. Komen flinke wolken damp uit, dat zet zoden aan de dijk. Ook die apparaten wel goed onderhouden/schoonhouden!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.