Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

swimmam

swimmam

23-01-2017 om 12:00

dochter met chronische ziekte heeft zware depressie

Mijn dochter van net 17 met EDS heeft een hele zware depressie, ze voelt zich kut en wil eigenlijk zo niet langer leven.
Ze loopt al bij een psycholoog en heb net de huisarts gebeld,ze kan een vrijdag pas terecht bij de psycholoog, huisarts kan niet doorverwijzen. Wat kunnen wij doen?

Ze heeft een hele lieve vriend die ver weg woont en ze mist hem heel erg. Door haar chronische ziekte is ze al vaak moe en zit ze regelmatig in een rolstoel.

Acuut

Als je bang bent voor acuut (suïcide)gevaar: neem contact op met de crisisdienst ggz in/rond je woonplaats. De huisarts kan je verder op weg helpen als je er niet uitkomt.
Verder: kijk op de site www.113online.nl. Je vindt er informatie, tips, zelfs een app en de mogelijkheid om via mail of telefonisch om advies te vragen.
En laat je dochter daar ook kijken.

Wat je zelf kunt doen: contact houden. Moeilijke gesprekken over haar depressie/doodswens niet ontlopen. Haar laten voelen dat ze ongelofelijk belangrijk is voor jou en jezelf inlezen over depressie. Hoe ernstig haar depressie ook is, hij zal waarschijnlijk ooit overgaan en dan is ze blij dat ze er nog is. Allemaal dooddoeners, maar ook allemaal waar en ze moeten gezegd worden.

Heel veel sterkte!

swimmam

Hoe gaat het nu? Met je dochter, maar ook met jou?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.