Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

dochter

dochter

10-11-2015 om 19:34

demente moeder en verzorging

Voor mijn dementerende moeder willen we op zoek gaan naar iemand die haar door de week een aantal uren in de namiddag en avond gezelschap houdt en evt. helpt bij het naar bed gaan. Ze staat op een wachtlijst voor een verpleeghuis maar de periode daar naartoe moet overbrugd worden. Heeft iemand ervaring met zo'n 'gezelschapsdame' en waar vind ik zo iemand, gewoon een advertentie in de krant?

Personeel

http://www.zusterjansen.nl/nieuws/goede-ervaringen-huisartsen-met-zuster-jansen/

Particuliere zuster huren. Je kunt natuurlijk ook een paar studenten inhuren bij

http://www.xluitzendbureau.nl/

Sinbads vrouw

Sinbads vrouw

10-11-2015 om 22:33

Wie gaat dat betalen?

Kijk of je in de tussenliggende periode een pgb kunt krijgen voor die zorg.

Meer leesvoer hierover: http://www.alzheimer-nederland.nl/wmo En http://www.zorghulpatlas.nl/zorghulpwereld/wijzer-per-aandoening/dementie/

Sterkte ermee.

dochter

dochter

12-11-2015 om 06:14

fijn

Dank AnneJ en Sinbads vrouw voor de tips en de links, daar hebben we wat aan. We hebben contact gelegd met 'zuster Jansen' en mijn broer is aan het uitzoeken hoe het zit met de pgb. 't Is weer een heel nieuwe wereld waar we ons (helaas) in moeten verdiepen.

Andere organisatie

Waar je ook eens bij zou kunnen kijken is de website van "Vertroetel je ouders". Laat je niet afleiden door de (in mijn ogen) vreselijke naam; deze organisatie richt zich niet zozeer op medische begeleiding, maar werken heel gericht in op de persoonlijke vraag die er ligt.

Ik weet eerlijk gezegd niet of het vergoed wordt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.