Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Laura

Laura

26-01-2015 om 16:57

Darmproblemen

Ik hen sinds een maand of drie last van een plek in mijn linkerzijde/ rug. Het begon met een gevoel alsof ik steeds m'n zij wilde rekken. Met zitten heb ik het gevoel dat ik iets indruk, het voelt niet prettig aan. Ook liggen op rug en beide zijdes is niet prettig. Vanaf afgelopen vrijdag is m'n buik heel erg dik, ik lijk wel 5 maanden zwanger. Regelmatig heb ik last van verstopping of diarree, m'n hele spijsverteringskanaal lijkt wel van slag. Ik ben doorverwezen maar de MDL arts, omdat de huisarts het niet weet. Ik denk zelf aan Coeliakie gezien ik nog meer vage klachten heb. Wie is daar bekend mee?

Yta Chalne

Yta Chalne

26-01-2015 om 18:03

vage klachten

Op zich is coeliakie vrij duidelijk vast te stellen. Maar ik relateer het niet aan de dingen die jij omschrijft, of aan vage klachten.

Marie

Marie

26-01-2015 om 20:36

Acnes.

Misschien last van syndroom van Acnes?

http://www.buikpijn.nl/aandoeningen/wat_is_acnes

tante Sidonia

tante Sidonia

26-01-2015 om 23:07

jouw klachten

Kunnen passen bij pds, prikkelbare darm syndroom. Google er maar op want het is complex.
Dit kan zo maar ontstaan en is onderhevig aan stress.
Heb je eerder buikklachten gehad?

Laura

Laura

28-01-2015 om 23:57

Acnes

Kan ik me niet in vinden, de pijn is vooral aanwezig als ik lig of zit. Ik kan gewoon sporten en bewegen.
Prikkelbaar darm syndroom ben ik mee bekend, ik eet vezelrijk en bijzonder gezond. De druk in m'n buik voelt anders dan een spastische darm.
Mijn huisarts heeft inmiddels zelf de mdl arts gebeld en ik kan volgende week terecht.
Bedankt voor jullie reacties!

Activit

Heb je de yioghurtjes van activit al gegeten? Misschien komt daarmee je darmstelsel wat tot rust.
Ps bij te veel, kan je weer diarree krijgen. Maar wel vaak snelle verbetering bemerkt.

Coeliakie

Of het Coeliakie is of niet, kunnen wij natuurlijk niet zeggen. Wel is het zo dat je dit ook kunt hebben zonder fysieke klachten te ervaren. Mijn zoon is erop onderzocht omdat hij maar niet wilde aankomen en toen dacht de arts ook aan coeliakie ondanks het ontbreken van klachten.

Maar het kan ook heel iets anders zijn.

Yogo

Yogo

29-01-2015 om 08:43

Magische yoghurtjes

Ik heb bij dat soort (best langdurige) klachten wel eens een week alleen soep, vla en yoghurt gegeten. Dat hielp mijn klachten waren gelijk over. Geen activit voor nodig niet al die reclames geloven.

Prikkie

Prikkie

29-01-2015 om 09:25

Prikkelbare darm

Die hebben ze bij mij gevonden. Nou eerlijk gezegd vind ik dat zelf een kul diagnose. Het is meer van: u heeft klachten, wij kunnen niks vinden. Maar blijkbaar wil de patiënt een diagnose dus bij alles waar we niks mee kunnen geven we de diagnose "prikkelbare darm".
Dus daardoor is dit syndroom ook heel breed want het is naar mijn idee een vergaarbak van mensen bij wie ze niks vinden. Ik heb ook het idee dat de specialist me maar een aansteller vond; oftewel hij nam me totaal niet serieus.

Maar pijn op zo'n lokale plek herken ik niet. Ik heb wel soms erge steek op een plek, maar dat is steeds op een andere plek. Verder heb ik ook soms een mega opgezette buik, vaak in combinatie met verstopping. Maar vaker diarree, en sowieso altijd veel gerommel en buikpijn.

En als je probiotica neemt; neem dan niet van die yoghurtjes; koop dan gewoon pillen bij de drogist. Hier verkopen ze probiotica van Orthica die naar mijn idee wel iets hielp. Ik weet ook niet of ze echt kunnen helpen. Mijn specialist geloofde er niet in. Ik ben ermee gestopt omdat het allemaal best prijzig is en zoveel verschil maakte het niet.

Prikkie

Prikkie

29-01-2015 om 09:27

Gezond eten

Ik at altijd al heel gezond, maar dat maakt voor mij ook niet veel verschil. Ik heb wel het idee dat heel vezelrijk niet echt goed werkt voor mij; dus geen volkoren dingen eten; dan heb ik minder klachten.

@ Yogo Reclame?

Een klei cupje magische yoghurt is gewoon praktischer. Ik eet 's avonds liever met het gezin een warme maaltijd aangevuld met een cupje 'darmflora herstellers' dan een schaal koude yoghurt met müsli of iets anders terwijl de andere gezinsleden wel warm eten. Ik vraag mij af wat wie duurder uit is.

Ik heb ook wel eens net als jij, yoghurt en soep geprobeerd maar van al dat vloeibare kreeg ik zo'n opgeblazen gevoel. Wie kiest voor een schaal koude yoghurt, zit snel aan de 250ml koude plons in je buik ipv 50 ml wonderyoghurt. Soep bestaat voor een groot deel uit water. Om even veel energie binnen te krijgen in verhouding met een warme maaltijd, moet je een grotere hoeveelheid soep nuttigen; weer dat opgeblazen gevoel.

Ik kies voor een oplossing dat praktisch is voor het gezin, geen opgeblazen gevoel oplevert maar wel werkt en mogelijk nog goedkoper is ook omdat ik minder grote hoeveelheden eet.
Het heet trouwens geen activit maar activia. Het is niet magisch, het bevat gewoon meer gezonde bacteriën dan gewone yoghurt. Net wat je darmflora soms nodig heeft.

polletje piekhaar

polletje piekhaar

29-01-2015 om 12:09

pds, prikkie

Geeft inderdaad een heel scala aan problemen maar heeft zeker veel voorkomende problemen en bepaalde types. Zo heb je vaak pds mensen met vaak diarree of juist vaak obstipatie of de afwisselende vorm. Er zijn ook bepaalde klachten die vaak voorkomen en ook het verschijnsel dat pds ineens ontstaat of verergert na bijv. een operatie, een zwangerschap o.i.d.
Het is zeker geen kul diagnose!!
Wat wel zo is, dat het vaak onderhevig is aan stress en dat maakt dat sommigen er snel aanstelleritus van maken. Maar dat is beslist niet terecht.
Dus neem en jezelf en je kLachten serieus en accepteer niet van een arts dat die dat niet doet. Er zijn wel dingen die artsen kunnen voorschrijven om de klachten te verminderen.

zomaar

zomaar

29-01-2015 om 18:17

lees ook eens

Lees ook eens over diverticulites,klinkt ook zo ongeveer als jouw klachten.Sterkte!

Lactose intollerantie

Ik herken deze klachten als lactose intollerantie. Een overgevoeligheid voor melksuiker. Ik zit ff op mn telefoon en ga eten. Vertel straks meer.

lactose intolleratie 2

Zo, nu even wat uitgebreider.

De dikke buik en diaree is een typisch kenmerk van lactose intollerantie. De melksuiker (lactose) kan niet meer afgebroken worden en in de darmen ontstaat er gas en wordt de ontlasting versneld afgevoerd. Kenmerkend is de diaree in de ochtend (vaak na het avondeten). Een lactose intollerantie ontstaat eigenlijk altijd op latere leeftijd. Tot een jaar of 8 is elk kind in staat om lactose af te breken met het enzym lactase. Daarna,als een kind niet meer zogende is, verminderd de productie van lactase en kan zelfs helemaal ophouden. Dan ontstaat een lactose intollerantie. Helemaal niet vreemd eigenlijk, want we hebben geen melk nodig als we volwassen zijn. In Azie is bijna iedereen lactose intollerant, en in zuid-europa en afrika veel mensen. De klachten komen geleidelijk met de jarenen lijken dan explosief toe te nemen. Toen het bij mij werd ontdekt had ik al een nacht schreeuwend op t toilet doorgebracht en een middag op de keukenvloer gelegen. Onbegrip allom.

Het is eenvoudig te testen door middel van een bloedtest. Mocht je huisarts je willen laten ' blazen' dan kan ik je zeggen dat die test heel onbetrouwbaar is.

Je darmen zijn erg overprikkeld en als je stopt met het eten van lactose (en het zit helaas bijna overal in) dan duurt het nog maanden voor het beter gaat. Maar alles hangt af van de ernst van je klachten. Je hebt verschillende gradaties. Het is geen allergie, nadat de lactose je systeem heeft verlaten zijn er geen gevolgen.
Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het wel.

groetjes,

Laura

Laura

04-02-2015 om 18:14

Bedankt allemaal

Voor jullie reacties, het kunnen idd meerdere opties zijn. Ik ben inmiddels al twee keer bij de huisarts geweest omdat de druk in m'n buik steeds heftiger wordt. Ik heb zware pijnstillers gehad en de huisarts heeft zelf de MDL arts gebeld dat ik eerder terecht moet. Ik kan nu as vrijdag terecht ipv 20-2. Ik vraag me af wat dit is, lig helemaal uitgeblust in bed al twee dagen.

polletje piekhaar

polletje piekhaar

05-02-2015 om 08:37

oh jakkes!!

Heel veel sterkte. Ben benieuwd wat hij zegt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.