Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

florence

florence

09-06-2016 om 19:13

asd

Iemand die wat weet van ASD (atriumseptumdefect)? Het vermoeden bestaat dat zoon (puberleeftijd) dit heeft. Nader onderzoek moet het definitief uitwijzen. Ik kan veel vinden over asd bij baby's en jonge kinderen maar niet bij al wat oudere kinderen. Iemand?

Triva

Triva

09-06-2016 om 22:46

tip

Google even op 'asd op oudere leeftijd' dan vind je wel wat, bijv:
https://www.hartstichting.nl/hartziekten/aangeboren-hartafwijkingen/asd# (hele pagina lezen) en https://concor.net/nl/atrium-septum-defect-asd.html

Ik heb overigens een vsd.

florence

florence

10-06-2016 om 10:02

gevonden

Die had ik inderdaad al gevonden. Bedankt voor je moeite. Het blijft allemaal wat summier zo van op een gegeven moment kun je vermoeid raken en je hart slijt sneller. Ik kon niet echt iets vinden of er ook wat aan gedaan wordt. De cardioloog hield zich wat op de vlakte omdat er eerst nog aanvullend onderzoek gedaan wordt of het echt zo is. Wel heb ik kunnen vinden dat ads een oorzaak kan zijn voor het probleem waarmee hij onlangs kort in het ziekenhuis is beland. Maar ja, dat wil je ook niet een tweede keer krijgen.
VDS is toch een gaatje tussen de hartkamers? En ADS tussen de boezems?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.