Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Altijd pijn in rechterzij

Hoi ik heb sinds ruim 2 jaar pijn in mijn rechterzij. Ik ben anderhalf jaar geleden geopereerd omdat ik er vanuit ging dat het een beklemde zenuw was. Maar deze operatie heeft niet geholpen. Sindsdien ga ik regelmatig naar dr fysio. Die behandelt triggerpoints in die zij, en dat helpt wel even maar zo gauw ik een week niet ga is de pijn weer volop terug.Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vraag mij af waardoor de pijn steeds terug komt. Groetjes Leentje

Nierstenen?

Heeft de dokter wel eens gedacht aan nierstenen? Als iemand mij vertelt over een aanval van nierstenen, heeft ie het over de pijn in de zij. Vandaar deze ingeving.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/129781-pijn-in-zij-of-flank-rechts-of-links-in-rug-boven-de-heup.html

Ad Hombre

Ad Hombre

27-06-2015 om 10:24

Steen

Inderdaad, Flanagan, en het kan soms moeilijk zijn om die stenen te zien op een foto of echo. Ik had er een en het duurde maanden voordat eindelijk de diagnose niersteen gesteld werd. Die van mij was toen bijna 2cm groot en zat in de nier. Bij mij was het een zeurende pijn die langzaam erger werd. Mijn huisarts zei dat het geen niersteen kon zijn want 'dan lag je op de grond te rollen van de pijn'. Niet dus...

brugklasmoeder

brugklasmoeder

27-06-2015 om 14:53

Nierstenen?

Die moet je dan toch links voelen?

Wikke

Wikke

27-06-2015 om 15:23

Brugklasmoeder

Even nieuwsgierig: waarom?

Stenen; gal- en nierstenen

In de linl in# 2 deden ze geen uitspraken over alleen pijn in de linkerzij bij het nierstenen. Het werd globaal genomen. Maar okee, in de link over gezondheid staat wel dat galstenen een pijn in de rechterzij veroorzaken.

Of het nu galstenen zijn of nierstenen, ik hoop dat Leentje niet veel langer met pijn in haar zij hoeft rond te lopen.

http://www.optimalegezondheid.com/pijn-de-zij-wat-het-en-wat-kun-je-doen/

JoJo1974

JoJo1974

28-06-2015 om 18:41 Topicstarter

nier / galstenen

Hoi,

Ik heb hier ook aan gedacht. Want ik heb inderdaad last van spieren die steeds maar verkrampen in mijn zij maar er moet toch een reden zijn waarom ze steeds verkrampen.Ik heb ooit een echo gehad maar daar was niets op te zien. En als je het niet op een echo kunt zien hoe kom je er dan achter dat het dat toch is?
Groetjes, leentje (en bedankt voor het meedenken)

Terug naar de huisarts

Pijn in je zij kan van alles zijn; de fysio weet weinig over wat er in de buikholte gebeurt. Ga gewoon even terug naar de huisarts?

Mariel

Bloedonderzoek

@ Leentje, in de link spreken ze van bloedonderzoek naar gehalte ALAT als maat voor fungeren van de lever, naast een echo of mri.
Ik ben zelf geen dokter maar je dokter kan makkelijk een bloedmoster opsturen voor het functioneren van je organen.

http://www.mlds.nl/onderzoeken/33/leverfunctie-onderzoek/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.