NoLife
23-11-2019 om 13:47
Supprise voor school maken...
Ze vieren op de school van mijn 11-jarige zoon sinterklaas en daarvoor zijn gisteren lootjes getrokken. Ze moeten supprises maken maar hij haat het om te knutselen, moet ik het nu voor hem maken?
rode krullenbol
23-11-2019 om 14:02
Hmm ...
Dat zou ik niet doen, maar een beetje (op gang) helpen kan niet zoveel kwaad, toch? Een mooie kans om goede oude tijden opnieuw te beleven!
Ginny Twijfelvuur
23-11-2019 om 14:52
Niks moet
Maar wat is je vraag eigenlijk?
Wil je toestemming van ons?
Karina
23-11-2019 om 15:06
samen doen
Mijn kinderen hielden ook niet van knutselen dus maakten we de surprise samen. Werd het in ieder geval wat leuks voor de ontvanger, zelf heb ik als kind tot 2keer toe een afgeraffelde surprise gekregen terwijl ik zelf mijn best had gedaan, dus ik wil dat een ander kind niet aandoen. (afgeraffeld in; kado in plastic zak met hooi) als een kind iets maakt en het is niet zo mooi gelukt, dat is niet erg, maar dit voelde echt wel als 'geen zin'. En wat ik kreeg was een vulpen waarvan de dop niet bij de pen paste ;-(
vlinder72
23-11-2019 om 15:06
Knutselen
Niemand bij ons in huis houdt van knutselen. Mijn kinderen vinden het helemaal niet leuk. Ze zijn niet handig en niet creatief.
Het maken van een surprise hoort niet tot onze favoriete bezigheden maar omdat mijn kinderen het zelf ook leuk vinden om een leuke surprise te krijgen help ik zeker mee.
De leuk beplakte schoenendoos is ons ding. De minion v a n vorig jaar was een groot succes. De uil van het jaar ervoor ook. Mooi maar simpel dat zoeken wij.
Ik ben van mening dat je als ouder wel moet helpen als je kind het zelf niet kan. Het is helemaal niet leuk als een ander kind een doos met erop 1 pokemon kaart krijgt omdat een kind zelf iets niet in elkaar kon knutselen of een kale schoenendoos met proppen papier.
Dit jaar gaan wij voor een kijkdoos (weer een schoenendoos) met als thema konijnen. Zoon is al aan het bedenken wat er in de kijkdoos moet. Ik zorg voor gekleurd en vliegerpapier. En een schoenendoos.
Dendy Pearson
23-11-2019 om 19:58
Samen
Wij doen het altijd samen en ik vind dat wel gezellig, hoort bij de tijd van het jaar.
Maar aangezien hij 11 is zal dit niet de eerste keer zijn dat er een surprise wordt verwacht. Meestal begint dit toch in groep 5. Hoe heb je dit de vorige jaren dan gedaan?
Alkes
23-11-2019 om 21:23
Ginny
Ik denk niet dat TS een antwoord wil. Ik denk dat ze graag discussie wil over ouder betrokkenheid bij surprises. Dit forum heeft wat discussie nodig.
Dees
23-11-2019 om 21:50
Knutselmiddag
De mijne is gek op knutselen vorig jaar zijn we naar een knutselmiddag bij een museum in de buurt geweest. Tegen geringe vergoeding kon hij (samen met ons) van bedrijfsafval (lege horeca bussel, mislukte cd's, bierdopjes, restjes stof enzo) een hele mooie surprise maken. Er waren overigens wat voorbeelden en ook mensen bij die er handig in waren.
Mijn kind heeft genoten.
Phryne Fisher
23-11-2019 om 23:47
Samen
Met mijn jongste deed ik het altijd samen, omdat je het niet kunt maken een ander kind een lullige surprise te geven. Ondanks mijn inbreng zag het er altijd nog wel kinderlijk uit. Ik ben ook geen groot knutseltalent.
40er
24-11-2019 om 08:38
Samen
Meestal een idee van Pinterest, samen uitwerken en knutselen. De basis maakte ik vaak, hij kon dan de details doen. Bv, voor een meisje, schoenendoos een groot make-up pallet van maken. Ik fröbelde de make-up, hij schilderde de schoenendoos zwart en plakte de make-up erop.
Gedichtjes is trouwens de afdeling van mijn man, we hebben het wel eerlijk verdeeld. 😉
Triva
24-11-2019 om 09:41
Samen
Ook altind samen gedaan. Surprise iets wat te maken heeft met de hobby, een duur iets ( laptop, auto, paard wat iemand zou willen hebben) of een andere wens van het lijstje. Never nooit niet dat ik mijn zonen dat alleen liet doen. Het is wel voor iemand anders! Je moet wel eens vaker iets doen in het leven wat je niet leuk vindt.
Doe in ieder geval geen papier maché. Gewoon wat gekleurd karton kopen of vragen of buren nog iets hebben?
Hangkous
24-11-2019 om 09:46
Samen doen
Mijn zoon had ook een ...hekel aan knutselen. Nat als Phryne ben ik ook geen taletn maar met hulp van het gedicht was het meestal wel duidelijk wat het gedrocht moest voorstellen. Een sieradedoos vvor het meisje dat oorbellen vroeg, een etui voor het tekentalent van de klas.
Zoon heeft hier een keer een in bloemetjespapier verpakt cadeau gekregen, geen surprise, geen gedicht. Dat was echt zielig. De meeste kinderen hadden met hulp van ouders de mooiste dingen gemaakt en er was niets van voor hem, ook al ben je al 10 heb je dan geen leuke dag op school dus zorg dat er iets komt. Mislukt of gelukt, niets maken kan echt niet.
Pluis
24-11-2019 om 11:30
Hier
Was er van tevoren altijd een tentoonstelling van de surprises. Dat was een extra stimulans om het niet te laten bij een ingepakt cadeautje.
De meester/juf gaf altijd aan of er kinderen waren die hulp konden gebruiken, die werden dan gekoppeld aan een enthousiaste knutselouder als hun eigen ouders niet konden helpen, om wat voor reden dan ook. Werkte volgens mij prima.
Wij hebben altijd geholpen met bedenken en uitvoeren als dat nodig was, maar mijn kinderen hebben allebei een behoorlijk knutsel talent, dus meestal was hulp bij het gedicht genoeg. Dat is dan weer mijn expertise.
Dendy Pearson
24-11-2019 om 11:59
Hier ook
Hier worden de surprises ook een paar dagen van tevoren ingeleverd en in de hal tentoongesteld. Er mag dan niet zichtbaar zijn voor wie het is.
De leerkrachten nemen het in ontvangst en kunnen zo direct zien of het ‘in orde is’, dwz of het geen doos met krantensnippers is en of er een gedicht bij zit. Zo nodig wordt een kind geholpen en er staan voor nood altijd een paar neutrale surprises achter een gesloten deur.
Ik heb er bij mijn kinderen altijd wel ingeramd dat er altijd een minder mooie surprise bij zit en dat die dan voor jou kan zijn. En dat ze dan nog steeds dank je wel moeten zeggen. Niet de moeite waard om over te gaan piepen in het openbaar.
Enna M.
25-11-2019 om 09:23
Dendy
Dat is wel een mooi principe, maar wat doen ze met surprises die het niveau doos met krantensnippers net voorbij zijn?
Hier heeft een van mijn kinderen ook wel eens een surprise gehad wat een doos was met een groene bovenkant met een paar lijnen en 2 doelpalen erop, die er bovendien al voor ontvangst vanaf gevallen waren. Het was wel te zien dat er iemand iets van moeite voor gedaan had, maar veel soeps was het niet.
Stel dat de leerkrachten deze surprise niet 'in orde' vinden, hoe lossen ze dat op? Moet de maker nablijven, zal die niet gekwetst zijn omdat zijn surprise is afgekeurd?
Mijntje
25-11-2019 om 10:53
makkelijks
Niet in je eentje, hij wil zelf vast wel wat leuks en dan moet hij ook wat voor een ander overhebben. Maak iets makkelijks samen, genoeg inspiratie op internet waaruit hij iets kan kiezen Met gekleurd papier of crêpe-papier hoef je ook niks te verven. Ik waakte er altijd wel voor dat het niet afgeraffeld werd en dat het cadeautje echt leuk was.
Nog even en hij zit op de middelbare, dan hoeft het (meestal) niet meer.
Dendy Pearson
25-11-2019 om 13:18
Enna
Ik denk dat een leerkracht kind dan even helpt met het repareren ofzo? Vandaar ook dat het een paar dagen eerder al moet worden ingeleverd.
Het is hier zeker niet zo dat alle surprises schitterend zijn hoor. Het varieert van zo’n voetbaldoos tot iets prachtigs wat duidelijk door een hele knappe ouder is gemaakt.
Die noodsuprises zijn echt voor wat echt niks is of voor als er gewoon niets is gemaakt.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.