Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

mijn zoon houdt zijn plas overdag en 's nachts niet meer in en plast HELP

Hallo mijn jongste zoon van 7 plast zins een week weer in bed maar nu doet hij het ook overdag in de klas en thuis. Mijn man en ik willen het zo snel mogelijk voor hem op lossen. we geven hem s'nachts nu gewoon weer een luierbroekje om dit vond hij prima.Maar toen hij overdag ongeveer 2 keer poepte en 3 plaste in zijn broek moest hij van ons ook overdag en naar school een luier aan. Hier was hij het niet mee eens dus besloten we hem nog een dag zonder kijken hoe het ging maar toen ik hem op school kwam op halen had hij weer geplast en de klas heeft hem toen uit gelachen. Hij kwam thuis en toen zij hij dat hij wel luierbroekjes mee wou naar school. de volgende dag kwam hij huilend terug ik vroeg wat er was en hij zij dat hij er in had gepoept om dat de juf hem niet naar de wc liet gaan om dat ze wist dat hij een luierbroekje droeg de klas rook het en begonnen weer te lachen.
Toen ik thuis kwam bleek zijn luier door gescheurd te zijn de stront liep tot aan zijn sokken ik heb die kleren gewoon moeten weg gooien. maar hij poep nu steeds meer en de luiers houden het niet meer ik moet nu pampers voor hem kopen maar de klas weet het nu en pest hem er mee. Mijn vraag aan u is moet ik heb een luierbroekje om doen,de oorzaak er van zoeken,gewoon pampers,naar een andere school of zorgen door met de juf te praten dat het stop.

huisarts

Ik zou vragen aan de huisarts of die kan beoordelen of er soms sprake is van een verstopping. Dan krijg je ook dat de poep langs de verstopping loopt en dat het geheel wat gevoelloos en zwaar wordt waardoor hij mogelijk de signalen om te plassen niet goed meer voelt.
Verder zou ik hem nu zoveel mogelijk vaste momenten aanbieden om de poep en plas op te vangen. Bijvoorbeeld als je hem naar school brengt eerst samen met hem naar de wc. En vraag of het mogelijk is dat iemand hem in de pauze even naar de wc brengt. En als de school uitgaat eerst weer even naar de wc. Ook thuis zou ik nu vaste momenten vaak aanbieden.
Wel heel erg naar voor het jongetje, vooral omdat er nu zo op gelet wordt en commentaar op gegeven. Hopelijk is het snel weer over.

Ulla

Ulla

29-04-2015 om 22:10

Trol

Dit is niet echt...

creabea

creabea

30-04-2015 om 09:32

inderdaad

komt wat onwaarschijnlijk over...

misschien moet thomper ook voor zichzelf hulp zoeken.

mama2

mama2

30-04-2015 om 09:42

Trol idd

Of ze moeten geen wasmachine hebben

Rafelkap

Rafelkap

30-04-2015 om 09:45

het kind is gehandicapt. Maar dan zijn pampers op deze leeftijd te klein. Alleen daarvoor moet TS al naar de huisarts voor grotere luiers.

thomper

thomper

30-04-2015 om 15:16 Topicstarter

bedankt

Hallo ik snap dat dit een beetje nep lijkt maar het is echt(ik zal als het ons niet gebeurt ook niet geloven hoor =) ) Maar goed het is wel gewoon echt. We zijn vandaag bij de huisarts geweest hij zij dat het (waarschijnlijk) ontstopping is nu door gewezen naar iemand die er verstand van heeft. Hopelijk denken jullie nu dat het gewoon echt is en niet nep. We hebben dit naar de juf (de school) gemaild. Zij snapten dat het voor hem heel moeilijk was en proberen zo veel mogelijk ons te helpen door hem om het uur naar de wc te sturen. Volgens de dokter zijn de luiers niet meer van nut dus die worden uit gelaten nu we geven hem wel extra broeken/onderbroeken mee naar school s'nachts draagt hij nu wel gewoon een luierbroekje want dat was wel slim volgens de dokter. Hij is hier zelf best blij mee want hij dacht eerst dat het door hem zelf kwam. Alleen wat hij niet leuk vond van de dokter was dat als hij thuis een keer poepte dat ik het in een zakje moest doen om het te kunnen laten controleren of daar niks mis mee is.

ik en mij man willen jullie bedanken voor de paar goede tips en het speid me dat het nep leek en me kind is niet gehandicapt hoor =(

GROETJES THOMPER =-)

Ulla

Ulla

30-04-2015 om 15:31

Als

Het wel echt is dan spijt het me en wens ik jullie veel sterkte.

creabea

creabea

30-04-2015 om 16:07

maar....

als het echt waar is, dan heb je als ouder misschien ook wat begeleiding nodig (en dat meen ik serieus).

Je hebt een kind dat ineens z'n broek vol poept en dat ook nog dagen achter elkaar.... dan is er sprake van een probleem in het darmstelsel en moet je gauw naar de dokter i.p.v. dat je je afvraagt of je je zoon pampers zult aantrekken. En ik kan me eerlijk gezegd haast niet voorstellen dat een juf een kind niet naar de wc laat gaan omdat ze weet dat het kind een luierbroekje draagt. Er moet wel een groot misverstand zijn dan.

Rafelkap

Rafelkap

30-04-2015 om 17:01

niet wegggooien

Ik zou dit soort dingen nooit met een mailtje 'afhandelen' met de juf, maar persoonlijk. Ik vind het nl heel sneu dat je kind wordt uitgelachen voor iets waar hij niets aan kan doen. Hopelijk gaat de juf dit gepest goed begeleiden.

Kleren die vies zijn van de poep hoef je niet weg te gooien, die kan je het beste eerst uitspoelen en dan even voorbehandelen met bv groene zeep of shout en (als het lukt) in de zon laten drogen.

Verder hoop ik dat hij snel terecht kan bij de specialist, om de oorzaak te achterhalen.

p.s. sorry dat ik dacht dat je kind gehandicapt was, ik zie denk ik overal gehandicapte kinderen in

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.