Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

lichaamshaar

Zowel mijn man als ik zijn v zuiderse origine, ik had als kind veel haar op mijn benen, puberde ook vroeg. In mijn kleutertijd had ik, denk ik, niet opvallend veel haar. Mijn man is heel erg behard op zijn benen, voeten, maar heeft dus geen rughaar of borsthaar. Ook in het aangezicht heeft hij weinig haargroei.
Mijn vader is ook heel behaard.
Dus, mijn zoontje van 4 is heeeeel behaard geboren. Op zijn hoofd een hele bos, nooit uitgevallen trouwens, op zijn rug, oortjes, schouders, aangezicht. Het meeste is uitgevallen. Op zijn rug heeft hij nu nog heel veel haar, het laatste jaar is het terug feller .op zijn armen heeft hij haar, maar het valt niet op. Evenzeer op zijn benen. Maar... op zijn onderbeen, net boven de enkel heeft hij het laatste jaar ook veel haar gekregen en dus ook op zijn tenen...en laatst ontdekte ik ook dat hij op zijn balzak lange haren heeft, weliswaar blond, maar lang ... en vooral hier maak ik me zorgen om, want op internet lees ik dus dingen zoals vervroegde puberteit, tumoren ... maandag heb ik een afspraak met de dokter. over jongens lees ik heel erg weinig. Iemand ervaring? Gewoon zijn zuiderse roots, of meer aan de hand? Ben zo bezorgd...

Ben geen dokter.

Ik ben geen dokter maar als je kind gezond oogt en levenslustig is zou ik me niet teveel zorgen maken. Zuiderse roots hebben misschien extra invloed maar onze kinderen kunnen dat ook hebben. Blonde haren vallen minder op dan donkere haren.

Ik zie overigens wel baby's, peuters en kleuters met veel haar op het lijf maar bij wat oudere kinderen eigenlijk niet. (?)

Misschien lees je er minder over bij jongens dan bij meisjes, maar ik vermoed dat ouders van kleine meisjes eerder naar een dokter gaan en op forums vragen stellen hierover?

Ik hoop dat de dokter je maandag kan geruststellen.

dikkiedik84

dikkiedik84

08-06-2015 om 13:53 Topicstarter

naar de dokter geweest

Ik ben dus naar de dokter geweest. Ze heeft dit eigenlijk nog nooit gezien. Wel bij baby's, maar die hebben dan op veel plaatsen haren, komt ook door de hormonen van de moeder. En bij jongens onder de 8 jaar, maar dan waren het al echt zwarte haartjes. Volgens haar is dit dons (ik vond het er niet echt als dons uit zien, maar zij zal het wel weten ), en is het gewoon raciaal, dus zijn aanleg, zijn genen, ze heeft ook zijn teelballetjes onderzocht, want als die zakken of vergroten, weet het niet meer juist, dan is er meer aan de hand, en dit was bij mijn zoontje niet het geval ... Maar ... om alles uit te sluiten heeft ze me toch doorverwezen naar een kinderendocrinoloog. Volgens mijn huisarts gaat ze me waarschijnlijk geruststellen, maar ze heeft ons toch doorverwezen omdat zij er meer in gespecialiseerd zijn. In het slechtste geval, als het toch een vervroegde puberteit zou betekenen, gaan ze de oorzaak zoeken en het behandelen, dus hij zal dan niet al heel jong in zijn puberteit belanden, het valt dus tegen te houden. Dat maakt me al veel geruster.

Een beetje gerustgesteld.

Een verstandige huisarts. Als zij niet zeker weet of er niets aan de hand is, is het verstandig om naar een specialist te gaan.
Je bent dus gedeeltelijk gerustgesteld en het blijft toch nog even afwachten.

Annooke

Annooke

15-06-2015 om 14:28

Zoon

Mijn zoon heeft sinds hij baby was al fijn, blond, lang haar op zijn balzak. Nu is hij 13 en begint het dons wat kleur te krijgen. Er is helemaal geen sprake van vervroegde puberteit. Vader is hier behoorlijk behaard, moeder heeft nauwelijks lichaamsbeharing.
Hopelijk stelt dit je een beetje gerust.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.