ilse
07-03-2019 om 20:53
9 maanden en nog steeds vragen om een fles om 23 uur
Mijn dochter van 9 maanden is een vrolijke jongedame; groeit goed, lekker ah tijgeren, slaapt goed.
Schema is:
7.00/7.30 uur Brood
9.30 uur fruitsap
10.00 uur slapen (ong 1.5 a 2 uur)
12 uur brood
14.30 uur fles 180 cc
15.00 uur slapen (ong 1.5 uur)
17.00 uur warme maaltijd
18.45 uur pap 150 cc
19.00 uur slapen
Ze vraagt echter nog steeds om een fles om 23 uur. Drinkt dan meestal ok. Maar als ze deze voor de helft drinkt, dan wil ze de andere helft verderop in de nacht.
Mijn vraag is: hoe bouw ik deze fles af? Ik heb al geprobeerd: water geven, troosten en weer wegleggen, laten huilen. Uiteindelijk draait het allemaal uit op hysterisch huilen en dat vind ik echt sneu. We geven dan toch maar een fles en dan slaapt ze weer zonder problemen in. Het CB zegt dat ze geen honger kan hebben. Ik vind het vooral raar dat, ondanks dat we een bordje pap zijn gaan geven s avonds, ze toch nog om 23 uur komt, want het zou toch moeten vullen? Ik heb nog gedacht aan uitbouwen van andere maaltijden, maar ik zou niet weten hoe, omdat ik het idee heb dat ze er echt ruim voldoende aan heeft. Heeft iemand een idee? Alvast dank voor het meedenken!
Aagje Helderder
07-03-2019 om 21:10
Waarom moet die fles eigenlijk per se eraf?
Ze heeft er blijkbaar behoefte aan. Aan de melk of aan de aanwezigheid. Of allebei. Tenzij je zelf per se eerder wilt slapen en deze fles je uit je slaap houdt, zou ik het gewoon laten.
Het cb zegt zoveel. Allemaal op basis van gemiddelden, maar jouw dochter laat zich niet leiden door gemiddelden. Zij heeft haar eigen behoeften.
Als ze dreigt te zwaar worden, zou ik geen fles van opvolgmelk meer geven maar gewone melk.
Aagje
Aagje Helderder
07-03-2019 om 21:17
Onze oudste wilde tot ruim over een jaar die laatste ‘overbodige’ fles. Ik heb een aantal keer geprobeerd die af te bouwen maar daar trapte ze niet in. Ik heb het maar gelaten: uiteindelijk was het voor iedereen het rustigst en daarmee het fijnst als ze rustig ging slapen. Ik maakte haar er na verloop van tijd alleen niet meer voor wakker. Ging zelf slapen en als het na 23:00 uur was en ik er aan toe was. Werd ze nog wakker voor een fles dan kreeg ze die. En op een gegeven moment stopte ze er zelf mee.
Aagje
Marie
07-03-2019 om 22:05
Hier meer flessen
Onze meiden zaten op die leeftijd ongeveer op fit schema
7.00 uur papfles (200 cc met 6 schepjes Bambix)
9.30 uur fruithap
Slapen
11.00 uur fles (230 Cc)
12.00 uur boterham
Slapen
15.00 uur fles (230 Cc)
17.30 uur warme hap
19.00 uur papfles
19.30 uur slapen
Zij gingen met 10 maanden over op 3 flessen, want toen gingen ze pas goed brood eten met de lunch. En dan een fles erachter aan. En dan slapen.
Die ochtend- en avondfles hebben ze wel tot 2 jaar gehad ofzo. Vooral ''s morgens lekker makkelijk, omdat ze tegen 7.00 uur naar kdv gingen. En' 's avonds een lekker slaapmutsje.
En als ze' 's nachts onrustig waren kregen ze ook een fles (soms ben je wanhopig).
En weet je? Ondertussen studeren ze en het is helemaal goedgekomen.
Achteraf heb ik me ook wel eens te druk gemaakt over wat "ze" ervan zouden zeggen en het Consternatiebureau.
Ik heb nog wel een vraagje. Hoeveel brood eet jullie meisje ''s morgens?
Hier kreeg ik dat er dus niet in zo vroeg op de ochtend, vandaar de papfles. Die dronken ze zelf in bed. Kon ik rustig opstarten en aankleden. Dan baby aankleden en naar kdv.
Probeer eens een wat steviger ontbijt dus.
Verder mis ik de fruithap in je schema?
Maak je verder dus niet te druk. Ze gaat echt ooit die fles overslaan.
Paar nachtjes uit logeren sturen wil ook nog wel eens helpen om een ritme te doorbreken.
Succes
Frédérique
07-03-2019 om 22:05
Tot anderhalf jaar
Ik heb zes kinderen, 3 tweelingen, en ze hebben bijna allemaal tot anderhalf jaar ‘s nachts gedronken. Bij de eerste twee hebben we ook geprobeerd het niet te geven, of water te geven, maar dan kregen we gewoon de fles naar ons hoofd gesmeten, bij wijze van spreken, dan werden ze alleen maar boos en overstuur. En duurde het langer voor ze weer sliepen.
Het waren tropenjaren toen ze klein waren met de nachten die onderbroken werden, maar als je je eraan overgeeft en het gewoon als gegeven neemt dat je er tussen 2 en 3 sowieso uit moet, dan kost het je minder energie en ergernis. Tenminste, zo voelden wij het.
ilse2891
08-03-2019 om 08:50
Fijn om te lezen...
...dat jullie ervaringen ook zo zijn. Onze oudste ging nl vlgns het boekje (Van het cb haha), maar de jongste is al vanaf jongs af aan haar eigen spoor aan het trekken. Ze is flesweigeraar geweest en drinkt nu mbv een prelogopediste wel uit een speciale fles, maar daar is geen papspeen voor. Vandaar dat we het van een bordje geven. In de ochtend at ze ook pap, maar dit viel de afgelopen week verkeerd. Ga het echter toch weer proberen want dat ging er beter in dan brood. Had echter geen invloed op haar schema. FruitSap in mijn eerste bericht moet overigens fruitHap zijn, verkeerd getypt.
Ik ga me erbij neerleggen. Bij het CB doen ze zo moeilijk dat ik gewoon aan mezelf ga twijfelen soms. En het grappige is: ze laten me eerst de geweldige groeicurves zien om vervolgens met een superbezorgd gezicht te zeggen dat ze fors teveel krijgt. Tja...Om haar groei maak ik me niet druk. Ze is niks te zwaar en ze begint ook steeds meer te bewegen. Komt goed dus.
Dank voor het meedenken dames!
Lydia
08-03-2019 om 10:29
Je kunt toch een papspeen maken van een gewone speen
Kwestie van gat groter maken.
rode krullenbol
08-03-2019 om 11:26
De voedingsrichtlijnen van het consultatiebureau
De voedingsrichtlijnen van het consultatiebureau zijn en blijven maar richtlijnen, hè. Het mag voor zich spreken dat het je vrij staat maatwerk te leveren aan je kind(eren). Zolang het kind maar niet over- of ondervoed raakt of te eenzijdige voeding binnenkrijgt.
Marie
08-03-2019 om 17:49
Nog vergeten
Wat ik nog was vergeten.
Onze jongste was nogal een hongerlap.
Om 17.30/18.00 uur warme hap.
19.00 uur papfles (200 cc)
Wassen/bad, pyama aan, naar bed. En dan in bed nog flesje melk van 100 Cc.
Anders ging ze niet slapen.
Natuurlijk vond oma dat onzin en verwennerij, dat "hoorde niet". En ik had toen nog wel de neiging om daar naar te luisteren (ik ben ondertussen wijzer geworden).
Misschien helpt het bij jullie ook om haar een grotere papfles te geven voor het slapen gaan?
En inderdaad gewoon het gat in de speen heel voorzichtig groter maken. Even "kruisje" erin knippen.
Ik ben wel benieuwd naar die speciale flessen en spenen die je gebruikt.
ilse2891
09-03-2019 om 11:05
Helaas helpt een papspeen 'maken' niet
Ze drinkt dan beduidend minder dan dat ik pap uit een bord geef. Waarschijnlijk omdat ze de fles gewoon niets vindt? Heeft ze nooit gedaan. Ik maak een bord pap aan met 150 cc flesvoeding. Meer krijg ik er echt niet in. (Uit de fles drinkt ze dan iets van 80 cc met grotere gat in speen). Ik denk dus dat ik er niet nog een fles in krijg naderhand.
We gebruiken de momma fles van lansinoh. Bij ons een schot in de roos na al van alles geprobeerd te hebben! We gebruiken daar de grootste maat van (4/l)
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.