Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Help - Arbeidsconflict

Ik vraag dit voor een ‘vriend’.

Na een akkefietje op het werk, opeens op non-actief gezet. Werkgever doet allerlei ‘niet zo royale’ voorstellen, dus goeie juridische ondersteuning is wel gewenst.

Nu weet ik uit eerdere topics op dit forum dat er een soort overzichtslijst van advocaten bestaat. Weet iemand misschien waar we die kunnen vinden?

Of heeft iemand toevallig een suggestie voor een goede advocaat op dit gebied in de regio Oost-Brabant?

Vervelende situatie.

Hier zou ik even snel actie op nemen. Er moet snel een brief uitgaan dat je protesteert tegen de op non-actiefstelling en dat je je beschikbaar houdt, dus zoek een advocaat die meteen (!) actie kan nemen, (bij voorkeur) dezelfde dag een (telefonische) afspraak en actie. 

Zoek een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Bij voorkeur alleen arbeidsrecht, want als ze ook op andere vakgebieden actief zijn, doen ze weer minder arbeidsrecht.

Je kunt googlen op advocaat specialist arbeidsrecht en dan bijv Eindhoven of iets anders. Vervolgens kijken op de website en vergelijken wat iemand qua ervaring heeft. Ik zou zoeken naar iemand met minimaal 7-10 jaar ervaring als advocaat en dus gespecialiseerd in arbeidsrecht. Dat staat er dan zo op:

Registratie rechtsgebieden Nederlandse Orde van Advocaten:

  • Arbeidsrecht;

Vraag naar de kosten. Eventuele extra kosten als kantoorkosten.

Als het uiteindelijk tot ontslag leidt (de vraag is namelijk of je nog bij zo’n werkgever wilt blijven) worden de kosten vaak (niet altijd) wel door de werkgever betaald. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt is dat natuurlijk de weg, dan kost het je niets extra’s en als je dan uiteindelijk weg gaat, is er meer geld over voor een ontslagvergoeding voor jou omdat ze niet jouw advocaat hoeven te betalen.

Zorg dat je snel hulp krijgt, dan sleep je er veel meer uit dan als je het zelf doet. En op non-actief is vrijwel nooit terecht, dus dan heb je met hulp al snel een veel betere juridische positie.

Sterkte en succes ermee.

begin eens contact op te nemen met je vakbond, zij zijn echt gespecialiseerd in dit soort dingen.

Je kunt ook gelijk geholpen worden als je geen lid bent maar dan moet je bij de meeste bonden 2 jaar lidmaatschap in 1x betalen. Is nog altijd goedkoper dan een advocaat op basis van uurtje factuurtje.

Sjaan

Sjaan

23-02-2024 om 20:28 Topicstarter

Bedankt!
Hij gaat ermee aan de slag.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.